fbpx
/>

Investeren in vastgoed in België kan op verschillende wijzen. Vooral de aankoop van een woning die vervolgens verhuurd wordt, een vakantiewoning, studentenkot en serviceflat blijken populair te zijn onder de Belgische belegger. Bakstenen zorgen immers voor zekerheid.

Waarom is investeren in vastgoed een goed idee?

Investeren in vastgoed is een duurzame aanvulling op spaarboekjes en een mooie extra op het pensioen. Onroerende goederen behouden hun waarde en leveren een interessant rendement op. Een investering in vastgoed levert zelfs aan twee kanten rendement op. Het eerste rendement is de huuropbrengst en het tweede rendement is de meerwaarde van het pand. De huurinkomsten zorgen voor een constante cashflow die gebruikt kan worden om de hypotheek te betalen, maar ook om weer nieuwe investeringen te doen. Vastgoed is op lange termijn een haast risicovrije belegging.

Hoe investeren in vastgoed?

Moet je dan veel geld op je bankrekening hebben? Niet noodzakelijk. Een heel groot deel van het wereldwijde kapitaal zit niet in de bank, maar in onroerende goederen. Ben je eigenaar van je eigen huis, dan bezit je eigenlijk al een mooie spaarcentje. Met het oog op een duurzame toekomst, én met het oog op een gezond rendement. 

Investeren in een tweede woning (appartement, buitenverblijf, opbrengsteigendom, assistentiewoning, …) is voor veel personen een voordelige investering. Met het oog op lage belastingen en successierechten, is een vastgoedinvestering zeker het overwegen waard. 

Wat wil je met de investering bereiken?

Voordat je gaat investeren in een vastgoedbelegging is het belangrijk jezelf de vraag te stellen wat voor investeerder jij bent. Wat wil je met de investering bereiken? Wat zijn je financiële mogelijkheden, wie is jouw doelgroep en hoeveel tijd kun je investeren in dit project? Is jouw doel een actieve investeerder te zijn of past het beter een passieve investering beter bij jouw levensstijl?

Investeren in een tweede woning is voor veel gezinnen een voordelige investering. Pareto kan U inlichten over hoe je dit slim aanpakt, met het oog op lage belastingen en successierechten.

Besluit: Vermogensplanning en vastgoed gaan hand in hand.