fbpx
/>

Dit product is beschikbaar voor iedereen die in België belasting betaalt, hoe vroeger u begint, hoe beter, want in de loop van de jaren blijft u een kapitaal opbouwen dat samengestelde interest zal opleveren.

In een ideale wereld zou dit soort investering moeten worden gedaan zodra u begint te werken, of zodra u kunt, en dit jaarlijks tot de pensioenleeftijd. U heeft dan twee voordelen, enerzijds het belastingvoordeel van 30% voor een maximum van € 990 voor 2022 of 25% voor een maximum van € 1270 voor 2022 plus gemeentelijke opcentiemen en anderzijds het kapitalisatie-effect.  Dit type belegging kan worden belegd op een veilige manier (tak 21) of op een riskantere manier (tak 23) met een potentieel hogere rentabiliteit op lange termijn, of zelfs een mix van de 2 oplossingen.

MySavings zal u helpen om de oplossing te vinden die past bij uw beleggersprofiel en uw verwachtingen, volgens de geldende normen, en zal u vervolgens producten voorstellen die bij u passen en dit tegen de laagste tarieven van de markt.  

Ook te ontdekken

Meer weten

Importance de souscrire une épargne pension

Is het nog steeds de moeite waard om vandaag een pensioensparen op te starten ?

We leven momenteel helaas in een historische periode, de oorloog in Oekraïne en de torenhoge energieprijzen raken vele gezinnen. Wij Belgen behoren tot de grootste spaarders ter wereld, maar de bankrente is momenteel beperkt en houdt niet eens gelijke tred met de inflatie.

Traitement fiscal de ce que l'on appelle l'épargne-pension

Hoe ziet de fiscaliteit eruit van het zogenaamde pensioensparen?

Elke Belgische rijksinwoner ouder dan 18 jaar en jonger dan 65 jaar, kan jaarlijks 990 euro (of 1.270 euro) investeren, en zo een belastingvoordeel van 30% (respectievelijk 25%) genieten.