fbpx
/>

Als family office zorgen we voor persoonlijke begeleiding bij het beheer van het vermogen van de ondernemer, van de vermogende particulier, met pure efficiëntie als einddoel. Zo zitten we niet aan de overzijde van de tafel maar nemen we plaats naast de familie. Bij elke keuze houden we rekening met totale plaatje, de impact op alle niveaus. Zo krijgen we een duidelijk beeld welke piste, gezien alle doelstellingen van de familie, de beste is. Het zijn die oplossingen die de meest efficiënte producten combineren met de laagst mogelijke fiscale impact en nu reeds rekening houden met de impact naar nalatenschap. Door die objectieve kijk zijn we als family office vrij om te focussen op het beste eindresultaat voor de klant. We zijn vrij om rekening te houden met veiligheid, spreiding, fiscaliteit, rendement, kostenefficiëntie, flexibiliteit, alles wat voor de klant relevant kan zijn zonder gestuurd te worden door een persoonlijke agenda van een financiële instelling, promotor of andere.

De kennis die we door de duizenden dossiers vergaard hebben en de ontelbare nuances die we intussen in zovele dossiers hebben mogen vaststellen en finetunen zorgt er uiteraard voor dat we als family office in staat zijn om die oplossingen te vinden die specifiek voor elke klant in die specifieke situatie de meest effciënte zijn.

Dat stelt ons in staat om de klant te ontzorgen. Het bespaart de klant tijd en het zorgt voor een gerust gevoel. We begeleiden de klant tot de effectieve implementatie van de oplossingen waardoor deze zeker is van de toegevoegde waarde en de gemoedsrust vindt in de gedachte dat zo goed als alles wat te verbeteren viel uit het dossier is gehaald.

Doordat we als family office de totale situatie van de klant kennen alsook al vooropgestelde doelstellingen bestaat er geen risico op gefragmenteerde informatie die zou leiden tot suboptimale beslissingen of keuzes waarvan men de nadelen maar jaren later ontdekt.

Het vertrouwen is hierin essentieel. De familie ziet ons als regisseur van hun financiële (en soms zelfs emotionele) verhaal van A tot Z. We gaan van start door het inkomen, vermogen, pensioen/renteniersplan en de nalatenschap in een intensieve samenwerkingsfase in de juiste richting te duwen. Het stopt daar evenwel niet. Onze rol is er één over generaties heen. We kennen het totale verhaal van de familie. Iets waarvan we voelen dat de klant dit als een enorme opluchting beschouwd. Het gegeven dat er een helpende partij is die steeds aanwezig blijft en perfect op de hoogte is van alles wat er is en alle uitgestippelde doelstellingen. En zo blijven we aan de zijlijn bijsturen over decennia heen.