fbpx
/>

Risicomanagement is ongetwijfeld de belangrijkste reden waarom een klant beroep doet op de diensten van een Family Office. In andere woorden, een Family Office dat zijn klanten op een roekeloze manier financieel in gevaar brengt, heeft volledig gefaald in zijn missie.

Bij Pareto hechten we het grootste belang aan de keuze van de financiële oplossingen die we voor onze klanten implementeren. Bovendien voeren we, voordat we enig advies geven, een juridische audit uit en nemen we de vermogenssituatie van de klant in meerdere gesprekken door, zodat we een aantal belangrijke vragen kunnen beantwoorden:

  • Hoeveel vermogen is er nodig om van te leven op korte, middellange en lange termijn?
  • Welk deel van het vermogen zal waarschijnlijk behouden blijven bij het overlijden van de klant en worden doorgegeven aan de volgende generatie?
  • Zijn er belangrijke specifieke financiële wensen?
  • Hoeveel risico is de klant bereid te nemen in zijn beleggingen om gemoedsrust in zijn dagelijkse leven te garanderen?
  • Zijn er andere specifieke wensen met betrekking tot bijvoorbeeld ethiek, duurzaamheid of rendement om rekening mee te houden?

Pas als al deze vragen zijn beantwoord, wordt er een actieplan voor de klant opgesteld en samen overeengekomen.

Als het gaat om financiële oplossingen zijn risicospreiding en gezond verstand de sleutelwoorden. Pareto zal ervoor zorgen dat er een samenhangend evenwicht wordt gevonden tussen investeringen in roerende goederen en vastgoed, rekening houdend met de juiste vermogens- en fiscale planning.

Bij alle investeringen moet het juridische aspect en de bescherming van de klant primeren. Er moeten duidelijke regels bestaan en bescherming zijn voor de klanten in geval van gedeeltelijke of volledige niet-nakoming van de verplichtingen van de financiële instelling. In de vastgoedsector is de wet Breyne bijvoorbeeld een must als de klant een nieuwe woning koopt. Er moet ook rekening worden gehouden met de financiële gezondheid van de bouwpromotor.

Als het om financiële investeringen gaat, is het belangrijk om aandacht te besteden aan het wettelijk kader waarin financiële instellingen opereren. Verschillende landen hebben verschillende maatregelen om klanten te beschermen in het geval van een faillissement en daar moet natuurlijk rekening mee worden gehouden. Naast dit kader is het begrip open architectuur essentieel. De mogelijkheid om de financiële beheerders te kiezen die het vermogen van onze klanten zullen beheren en om ze van dag tot dag te kunnen wijzigen, is een garantie voor veiligheid. Ten slotte is risicospreiding in termen van sectoren, geografische zones en beheerders een must als we onze klanten veiligheid willen garanderen.

Pareto maakt er als Family Office een punt van om rendabele, duurzame en transparante oplossingen te onderhandelen op de markt om zo risicobeheersing te kunnen garanderen en de gewenste financiële gemoedsrust te bereiken.